Снимка: Pixabay
Добре подготвени ли са автобусните шофьори за рискови ситуцаии? Този въпрос бе зададен след тежката катастрофа на автомагистрала "Струма". 
 
"Обучението като цяло е много слабо. Малко са автошколите, които си позволяват да изкарват своите курсисти на магистрала. 16 часа са предвидени за категория D. Те са достатъчни, въпросът е дали се дават. Масово не се дават, за да бъде курсът евтин", обясни пред bTV автоинструктурът Владимир Василев.
Още по темата
 
Трябва да бъде затегнът контролът на центровете за подготовка на автобусни шофьори.
 
"Много от тях нямат нови автобуси с всички актуални технически параметри и с тази техника едва ли някой ще излезе на пътя", каза още Василев.
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

6

Да

преди 1 година

Не че нещо, но водачът е чужд гражданин с чуждо свидетелство за управление на МПС. Къде намесихте обучението в България. Не че е идеално.

5

Анонимен

преди 1 година

Как можеш да задаваш този въпрос? Как могат шофьорите да са подготвени за рискови ситуации, след като рисковите ситуации по българските пътища изскачат като дяволче от табакера? Никой не знае къде и кога.

4

Щирлиц

преди 1 година

Няма как полуграмотни хора,качили се да управляват автобуси,да бъдат подготвени за каквото и да е.Освен далаверки друго в главите им няма.