Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Конспиративна теория за ужаса на АМ "Струма" представи председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков. Според него трагедията може да е политически акт.

"Тези хора явно загиват от пожара, за който много вероятно първичният удар да е причина. Появи се конспиративна теория, че това е политически акт. Какво пречи на някого от другия автобус да остави една чанта, да предизвика пожар и оттам объркване", каза пътният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Радков е на мнение, че с по-нова мантинела инцидентът можеше да се избегне.

"От кадрите се вижда, че липсва парче от мантинелата. Мисля, че ще го намерят в автобуса. Мантинелата е по стари стандарти и не е занулена, а ако беше, то можеше поне да го отклони. Автобусът удря мантинелата от нейната външна страна и впоследствие продължава направо, забивайки се между другите две мантинели. Там вече се е запалил, а между двете мантинели не може да се отворят вратите", обясни той.

По думите му е невъзможно нафта да е причинила пожара.

"Нафтата трудно се пали. Когато имаш почивка, до 30-ата минута след нея обикновено много малко хора са заспали. Щом и в лек унес не са могли да реагират адекватно, да избягат назад през счупеното стъкло, значи пожарът се е разразил изключително бързо. Това подхранва конспиративната теория", изтъкна пътният експерт.  

"Има много начини автобус да се запали, но това е нов автобус, направен с труднозапалими материали – нещо там е горяло много силно", добави Радков.

Председателят на Българското обединение на шофьорите е категоричен, че пътят не е причина за инцидента, въпреки че не е преасфалтиран от 15 години.

Коментари Напиши коментар

68

Кико

преди 7 месеца

По Вола теле!!! Психопати има най - много в медиите! Трябва да изсмукват нещо за да не се потът за хляба си!

67

Случаен минувач

преди 7 месеца

Не е нафта, бензин е. Нафтата гори бавно. Бензинът е смес от по ниско кипящи въглеводороди и затова експлодира при запалване и гори бързо. Литър бензин в Турция е доста по-евтин, отколкото в Македония. Пренасяли са бензин в туби. Защо се е запалил - това вече трябва следствието да изясни. Ако и предните 4 автобуса са пренасяли бензин - нещата са ясни.

66

Всичко може

преди 7 месеца

Точно това си говорихме с приятели вчера. Пламъците са избухнали прекалено бързо като при взривно устройство. Във всички криминални филми бомба се задейства с позвъняване към мобилен телефон...Прилича на мутренско изпълнение. Може някоя олигархична македонска мутра да губи пари заради политическата позиция на България и да го е организирала.Така Македония ще получи всичко, за което до момента беше спирана от България. Може и да е дело на нашите мутри, за да нагнетят конфликта с Македония.