Снимка: Helpbook

Общ преглед
Масова практика прави впечатление от постъпилите сигнали в Helpbook.info е след извършване на ремонтни и изкопни дейности неизвозването на строителни отпадъци и разрушени участъци в цялата страна.

Наш потребител ни изпрати снимки за състоянието на тротоар и улица в град Шумен след асфалтиране: "Ремонтът беше направен добре и всички живущи се радваха и бяха доволни. В края на миналата седмица отново са извършвани ремонтни дейности, като са оформени и циментирани основите около дърветата на тротоарите. За съжаление вече почти една седмица стоят строителните отпадъци - изрязан асфалт, цимент и пръст. При първите дъждове тези отпадъци ще започнат да се стичат по тротоара и платното и ще замърсяват новата настилка. Ще създават също и проблеми за подхлъзване или спъване на пешеходци особено в тъмната част на денонощието. Би следвало изпълнителят на ремонта да почисти тези отпадъци и да ги извози на определените за това места.", пише още в сигнала.

За камари отпадъци сигнализират чрез нас Столичен инспекторат: „Пиша ви отново за пореден път с молба отговорните фирми и институции да бъдат така добри да си свършат работата, за която им се плаща.
На мен лично вече ми е неудобно да се моля някой да си свърши работата. Това е системен проблем в кв. "Симеоново" и изглежда няма решение или желание от местната власт. Само ще отбележа, че в кв. "Надежда", където данъците са многократно по-ниски от кв. "Симеоново", получават много по-добро обслужване. Дори наскоро са получили нови контейнери за отпадъци. И последно, може би е прекалено или ще бъде пресилено, ако поискам да се мете около контейнерите, защото фирмата оставя след себе си много боклуци. Да не говорим, че след няколко изхвърляния контейнерът прилича на "баница". Изпращам малко снимки да се полюбувате на пейзажа. А на вас харесва ли ви? Не забравяйте промяната идва от всички нас."

Идентичен проблем имат и жителите на кв. „Драгалевци“- вместо боклукът да се извозва два пъти в седмицата, това се случва веднъж на две седмици. Отпадъците се разпространяват из целия район, а смрадта е зловеща.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Коментари Напиши коментар

6

сигурно е

преди 5 месеца

Радев ви го наби с 200 , и сега половината калинки на тик-вата ще са в бюрата по труда , а гурото им в затвора !

5

Кам 2021

преди 5 месеца

Гарантираано от Радевите другари.

4

Анонимен

преди 5 месеца

Вярно, Симеоново и Драгалевци са скъпи квартали, но си остават села и това си личи от 100 км, елате в града и стига сте ни заливали с *** които горите, цяла София мирише на екирисаж, ако на някой му говори нещо това.