Снимка: Helpbook

Общ преглед
Сред получените сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с такъв за съсипан тротоар в град Русе. Нашият потребител е изпратил снимки, на които нагледно се вижда състоянието на настилката след извършени ремонтни дейности:

"Преди седмица група работници вдигнаха всички плочи на тротоара на адрес: улица "Петко Каравелов" №9. Попитах ги с каква цел вдигат плочките, те ми отговориха, че били от фирма Виваком и пускат нови кабели. Работниците изкопаха един окоп по дължина на тротоара и сложиха също шахта от едната страна. Изкараха тръби до входовете на блоковете, заринаха изкопа и нахвърляха плочките отгоре.

В момента тротоарът прилича на нива. Плочите са подвижни, а на места липсват. Моля общината да се намеси и да направи проверка. Виждам, че на доста места в Русе се копае по тротоарите и масово се съсипват. Няма ли някой да обърне внимание и да наложи санкции." пише в сигнала.

Сигнализираха ни за опасна площадка, намираща се в квартал "Младост" 1, която е изключително занемарена. "Играчките са метални, счупени и много опасни за децата. Две от децата от блока паднаха и можеше да се нарежат. От името на живущите апелираме площадката да се възстанови! В момента се използва и за паркинг, което е крайно недопустимо.", сигнализира нашият потребител.

След многократно подаване на сигнал за опасно игрище в квартал „Борово“ най-накрая е взето отношение като са подменени баскетболните кошове и футболните врати, но сега молбата е да бъде възстановена и мрежата около игрището, тъй като е сериозно повредена.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Кърджали за премахване на предизборни плакати и агитации, които са разлепени из целия град - по дървета, паркове, кошчета, спирки, трафопостове, стени.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар