Снимка: Helpbook

Общ преглед
Сред разнообразните сигнали, които получихме през последните дни в платформата Helpbook.info ще ви запознаем с такъв за незаконно заведение, за което неведнъж са пускани оплаквания. Същото е незаконно изградено в постройка на трафопост, работи до късно през нощта, не се спазва обществения ред и не се проверяват сертификати. Паркингът е превзет от маси и пейки, също така е поставен климатик, който представлява опасност от травми за преминаващите. Стените на постройката са напукани, а покривът заплашва да се срине. Молбата е за извършване на спешна проверка и предприемане на санкции.

Получихме и сигнал за реконструкция на съществуваща жилищна сграда без разрешение за строеж: "В ПИ с идентификатор 68134.1934.885, находящ се в гр. София, район Витоша, м-т "Гърдова глава", ул. "Генерал Кутузов" 53-A, се извършва реконструкция на съществуваща жилищна сграда без необходимото разрешение за строеж и в нарушение на разпоредбите на ЗУТ. Част от извършваните дейности включва събаряне на стени и изграждане на нови такива, като тези дейности създават опасност от нарушаване на конструкцията на сградата. В информационната табела за обекта липсва описание на валидно разрешение за строеж за гореописаните дейности.", пише нашият потребител.

Изпратиха ни снимки на незаконно изградено депо за сметосъбиране на Женския пазар в София. Повече от две седмици преседяват и продължават да се складират чували с боклук, а мръсотията е навсякъде както е видно от заснетото.

В район „Младост“ след извършване на ремонт още през септември месец от Топлофикация, тротоарът е оставен в безобразно състояние. „Разбити плочки, камари пръст, а при влажно време кал, представляват реална опасност от инциденти за преминаващите, особено в тъмната част на денонощието. Моля, вземете мерки тази свинщина да изчезне и отново да имаме около блокови площи, които да отговарят на стандартите на една европейска столица“!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар