Снимка: БГНЕС

14 души са били арестувани за купуване на гласове за последното денонощие във Варненско, обяви директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Атанас Михов.

Той допълни, че по-голямата част от арестуваните са добре познати на органите на реда. Имало и насоки кой е ръководителят им.

Още по темата
По време на операцията са проверени 25 адреса, автомобили и офиси на територията на морската ни столица и общините Провадия, Белослав и Долни чифлик, допълни Михов. Намерени са списъци с имена и ЕГН-та, както и списъци с населени места по общини с отбелязани суми.

При обиските е открита различна валута, чиято обща стойност надхвърля 100 000 лева, както и мобилни телефони, компютри, лаптопи, флашки. Намерени са агитационни материали за една партия, допълни Михов. Той уточни, че в един от домовете са открити и незаконно притежавани боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство в условията на неотложност. Операцията продължава и в момента, като има данни и за други, участвали в търговията с гласове, които вероятно ще бъдат задържани, допълни директорът на варненската полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase