Снимка: Pixabay

Лекар от Исперих е извършвал фиктивни прегледи и съставял неистински документи. По случая е образувано досъдебно производството, информираха от полицията в Разград.

След проверките полицейските служители са установили груби закононарушения при гласуването в подвижни секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година. Установени са данни за съставяне на документи с невярно съдържание, за които са получавани неправомерно средства от НЗОК. Извършени са претърсвания в кабинет на общопрактикуващ лекар. Иззети са материали и документи, от които става ясно, че медикът е извършил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично възнаграждение. Данни за извършени престъпления са констатирани и при изготвянето на неистински медицински бележки, които са използвани за гласуване в подвижна избирателна кутия на предходните избори.

Още по темата
По случая е образувано досъдебно производство. В процес на изясняване е и размерът на нанесената щета. Действията на полицията продължават, посочват от Областната дирекция на МВР в Разград.

От полицията припомнят, че в края на октомври месец директорът на дирекцията ст.комисар Диян Минков оповести информация за констатирани престъпления в хода на разпоредена от Главна дирекция "Национална полиция" проверка заради установени фрапиращи разлики между случващото се на територията на Разградска област и останалите региони в страната. Бяха образувани общо девет досъдебни производства. Разследването продължи, като действията на криминалистите обхващат медицински и длъжностни лица в общините, заключават от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase