Снимка: БГНЕС
От днес до 14 ноември започва втората част на акция "Зима", която ще се съсредоточи върху пешеходците. Заради удължената тъмна част от денонощието от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" препоръчват на пешеходците да избират по-ярки връхни дрехи, а велосипедистите да носят светлоотразителни жилетки и по възможност с каски, предаде БНР. 
 
Росен Рапчев от Агенцията каза още, че при пресичане е добре пешеходците да имат зрителен контакт с водачите на автомобилите, за да са сигурни, че са забелязани:
 
"При променливи условия и намалена видимост на стъклото на водача се образуват различни капки и конденз, което със сигурност затруднява да възприемат пешеходците близо до пътното платно. От друга страна и за велосипедистите - същите следва да се движат по изградената за тази цел инфраструктура, но когато това е невъзможно и няма изградена такава инфраструктура следва да се движат възможно най-вдясно на пътното платно и да не предприемат рязка промяна на посоката".
 
От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да са с подходящи за зимния сезон гуми, грайферът им да не е под 4 милиметра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase