Снимка: архив, Dnes.bg

Изплащането на пенсиите и добавките за ноември ще бъде в периода между 8 ноември (понеделник) и 22 ноември (понеделник).

Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на над 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за втори месец поред и замества изплащаната до септември еднократната допълнителна сума от 50 лева, съобщиха от НОИ.

За изплащането на добавката са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Добавка от 120 лева към пенсиите ще се изплаща и през последния месец от тази година.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 ноември 2021 г.
 

Коментари Напиши коментар

18

Бай Ф

преди 2 месеца

Освен пенсионерите, други хора няма ли в тая държава. Децата - 40 лв детски, кучета ги яли. Работещите бедни, които се осигуряват на реалната си заплата - 1500 лв примерно. От които 600 отиват за наем, 200 за сметки, 500 за храна и транспорт. И живей и отглеждай деца.Минималната заплата и нея дай да я вдигнеме. А хората които реално държат икономиката, никой гинняма за нищо.

17

Анонимен

преди 2 месеца

Ако получавате пенсията по електронен път, още в събота -6.11. сутринта ги преведоха.

16

Анонимен

преди 2 месеца

До Тарикат - Мнооо ясне, ве! БРАВО ВЕ ТИГЪР! Нищо и никави данъци! Аз даже и ДДС-та не плащам. Само контрабанда и далавери! Даражата за ко да *** краде. уе! Да не сам балак уе!