Снимка: Helpbook

Общ преглед
През изминалата седмица получихме множество сигнали за различни проблеми в платформата Helpbook.info. За непрекъснат тормоз от постоянно включваща се аларма на кола ни писа жител на столичния квартал Младост 1 А. Паркиран автомобил пред ресторант в квартала денонощно оглася с алармата си цялото каре и сънят за живущите наоколо е невъзможен дори при затворени прозорци.

Наш потребител за пореден път се обърна чрез нас към МОСВ с молба най-накрая да последва реакция от тяхна страна: "В землището на село Големо Бучино, непосредствено под магистрала Люлин, вече повече от година се излива питейна вода. В резултат на това се е образувала малка рекичка, която най-лесно може да бъде видяна на следните GPS координати 42.623556, 23.130542. Прилагам клип от зоната, в която водата пресича черния път. При подадени повече от 10 сигнала до ВиК Перник резултатът е нулев. Безхаберието на дружеството е огромно, хиляди литри вода се изливат в почвата, а водата от чешмите на обитателите в района е кафява и негодна за пиене“, пише в сигнала.

За самоволно и нерегламентирано разместване на сметосъдържащи съдове ни сигнализира друг наш потребител от район „Подуяне“: "Моля спешно да съдействате за връщането на контейнерите за отпадъци на определеното за тях място, които са неправомерно преместени от живущите в новопостроена жилищна кооперация на ъгъла на улица 549 и блок 95. В момента контейнерите са преместени на самата улица като това създава предпоставки за ПТП. Прилагам и снимки", пише авторът на сигнала.

Завършваме днешния обзор с молба за реновиране на детска площадка в район „Люлин“. На същата липсва каквато и да е поддръжка от години, вследствие на което съоръженията и настилката са разрушени и е обрасла с растителност. Нашият потребител се обръща към районната администрация с въпрос може ли да се направи нещо и дали родителите могат сами да изградят някакъв детски кът, без да нарушават закона.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 месеца

Даже видеото не се зарежда, явно Софето си е за бо*лука..... :)))))

11

ааа

преди 6 месеца

Като автор на сигнала за изтичащата вода , съм почти сигурен че пак никой няма да обърне внимание на случая. Странни хора са перничаните, а и с къса памет. Явно им беше малко безводието. Месеци наред никой не се трогна да прекрати теча, трябва им бой по канчетата и това е

10

Анонимен

преди 6 месеца

Ам' пийте я бре, нали е питейна !