Снимка: БГНЕС

Жълт код за силен вятър е обявен в 6 области в Северна България за днес. Той е в сила за областите, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Търговищка.

В района на Стара планина южният вятър ще се усили и ще се прояви като фьон с пориви от 20 до 24 метра в секунда.

Днес през страната ще премине бърз атмосферен фронт, от запад ще се увеличи и средната, и високата облачност. На много места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили до умерен, в Източна България – временно силен и там през деня ще има краткотрайни разкъсвания на облачността.

Максималните температури днес ще са около 10 градуса. На места в западните райони, където и валежите ще са по-съществени, до 17°-18° в отделни райони на Източна България.

За София максималната температура ще бъде 11 градуса, по Черноморието 16-17, в северните райони между 10 и 16 градуса, в Южна България 12-15.

В сряда ще има разкъсана облачност, температурите ще се повишат и ще бъдат между 17 и 20 градуса.

Коментари Напиши коментар

5

Читател

преди 6 месеца

Цалова,ограмоти се,за да си полезна на телевизията от която получаваш заплата. Няма по спъната в работата си синоптик.Научи 35 -т думи и ги ползвай когато съобщаваш прогнозните градуси върху картата.Помоли Ники Василковски,да те научи на занаят.

4

Анонимен

преди 6 месеца

Гледам заглавието, направо ижас бури. Отварям онлайн и го дават лек дъжд за 3 часа. Без коментар.

3

Анонимен

преди 6 месеца

РСМ = 1946. България = 681 (и по-стара). Така наречените 'македонци' къде са се крили 1300 години по българските земи, че сме ги изтървали??