Снимка: Bulgaria ON AIR

В Деня на народните будители учители и ученици от Природо-математическата гимназия в Благоевград излязоха на шествие в подкрепа на преподавателката по информатика Пепа Стоянова.

През лятото лекарите откриват тумор на гръбначния стълб на Пепа Стоянова.

"На 25 август разбрахме тази тежка диагноза - хордома. Това е рядко срещана болест. На 1 млн. един човека. Стигна се до операция, оказа се, че не е трябвало да се прави такава операция. Всичко е могло да мине много лесно, но сега ще бъде операцията много трудна, много тежка", разказа тя Bulgaria ON AIR.

Операцията на учителката ще струва 120 хил. евро и ще бъде направена в Турция, ако семейството ѝ успее да събере сумата. Близки и приятели организират кампания, за да съберат средствата.

"Затова сме тук на крака, за да я уважим в този хубав празник! Facebook страницата се нарича "Живот за Пепи" – всички хора които искат да помогнат могат да я посетят както и да видят още много инициативи, които подготвяме, за да я спасим и по-скоро да се върне в училище и да прави това което прави най-добре – да преподава", каза синът ѝ Юлиян Стоянов.

"Много съм щастлива, че имам такива колеги, че имам ученици, които постоянно ми се обаждат, пишат, дават ми вяра, дават ми кураж. Това ми дават надежда", поясни още Пепа Стоянова.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на откритата банкова сметка в помощ на Пепа Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase