Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Около 150 шофьори на таксита са се събрали пред сградата на Столичната община и настояват за по-високи тарифи за превоз на пътници.

Близо 2000 автомобила вече не работят заради ниските цени, невъзможността за поддръжка на колата, да плащат данъци и да се грижат за семействата си, предаде БНР

Протестиращите таксиметрови шофьори казват, че в момента има отлив на клиенти. Те искат дневната тарифа да стане 1,15 лева за километър, а през нощта 1,32 лева. В момента те са 77 стотинки през деня и 87 стотинки през нощта.

Жълтите автомобили са паркирани на паркинга пред храм „Свети Александър Невски“. Движението не е затруднено и няма блокиране на улици и булеварди.

От 16 часа пред сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ протестът на шофьорите на таксита е заради исканата оставка на изпълнителния директор на агенцията Бойко Рановски.

Междувременно стана ясно, че се очаква в понеделник докладът за тарифите в София да бъде придвижен в Дирекцията по транспорт и да бъде разгледан на следващото заседание на Столичния общински съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар