Огнеборците, които участваха в спасителната операция на кораба Vera Su” получиха награди. Това се случи на церемония във Варна.

В началото на месеца пожарникарите оказаха помощ на моряците и те успяха да стигнат до брега по мрежа при силен вятър и бурно море, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Деветима пожарникари бяха наградени с грамоти и парична сума от директора на Главна дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" главен комисар Николай Николов. Най-трудната задача пред огнеборците е била борбата с метеорологичните условия.

При спасителната операция моряците бяха изтеглени на брега чрез мрежа от скалата към палубата на кораба. Сагата с "Vera Su" приключи за 37 дни, след като корабът беше изтеглен до пристанище "Варна".

Коментари Напиши коментар

14

Всъщност,

преди 1 месец

За три дена го разстовариха и издърпаха! Всеки може да си припомни ,че първата седмица когато заседна, времето беше прекрасно. Нямаше кой да реагира. Тогава Радев беше зает да представя "Инициативния" си комитет! Да не забравяме кадрите, когато химикалите се разтоварваха в морето!

13

Реалист

преди 1 месец

Поднасям дълбокото си уважение на всички, които участваха в тази операция. Това беше истински героизъм, тържество на интелекта, смелостта, упоритостта, дори и на единството и синхрона в общите действия. Бъдете благословени!

12

вера ама не СУ

преди 1 месец

и сега фигуранта ше препише заслугата на неговото лично правителство :)