Есен е – време да се скриете от настъплението на студа и да се насладите на кулинарни вълшебства, стоплящи душата. Няма как да отречем приятните удоволствия от есенното готвене, тъй като свежите и летни ястия отстъпват мястото си на топлите яхнии, хубавата скара, сочно приготвеното месо и глътките ароматно червено вино.

Ако обичате да прекарвате студените вечери вкъщи, наслаждавайки се на домашния уют, може да привлечете цялото семейство около масата с аромата от къкреща и цветна спаначена супа с картофи и наденица. Може и да се възползвате и от изгодната оферта на Lidl за сурова кълцана наденица Кълцаник XXL само за 9,99 лв. за опаковка от около 2 кг., валидна до 31 октомври. Рецептата е лесна и подходяща за кулинари и с по-малко опит, а ако обичате да печелите докато пазарувате, не пропускайте да се включите до 7 ноември в играта Купон+ с приложението Lidl Plus. Така можете да събирате суми с всяка покупка от категорията „Прясно месо, риба и рибни продукти“. Това дава възможност да си спечелите любим продукт на преференциална цена от 1 ст. и отстъпка от 5% върху стойността на следващата си покупка. Играта включва няколко нива, всяко от които носи награди по избор само срещу една стотинка за закупилите продукти от категорията. Пълните условия на Купон+ може да видите тук.

Ароматна спаначена супа с картофи и наденица

Необходими продукти:

0,5 кг. картофи, нарязани на кубчета

3 чаши бейби спанак

1 кг сурова кълцана наденица Кълцаник

1/4 чаша готварска сметана

3 скилидки чесън, смлени

1 глава лук, нарязан на кубчета

5 чаши пилешки бульон

1 с. л. зехтин

По 1/2 ч. л. сушен риган, босилек и червен пипер по желание

1 дафинов лист

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

На среден огън запържете наденицата в зехтина, като можете да я раздробите при разбъркването. Изцедете излишната мазнина, ако има такава. Добавете чесъна, лука, ригана, босилека и червения пипер. Разбърквайте често за около 2-3 минути или докато лукът омекне.

Добавете пилешкия бульон и дафиновия лист и оставете да заври. След това прибавете картофите и гответе докато омекнат. Накрая добавете и спанака, а след 1-2 минути и сметаната. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Изгодни предложения на Lidl не приключат до тук, защото в магазините има за всеки почитател на месото по нещо, което може да се превърне в основа на вашето следващо кулинарно удоволствие. Добрите оферти продължават с предложения за ценители – изчистена ципура XXL за 11,79 лв., ущипци от свинско и говеждо месо с кашкавал от краве мляко в опаковка от 600 гр. за 4,69 лв. и шкембе от младо телешко. А за класиците са на разположение кюфте и кебапче „Стара планина“ за 3,99 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase