Снимка: архив, БГНЕС

Инфраструктурата на "Информационно обслужване" АД успя да неутрализира над 400 враждебни кампании в рамките на последните три дни, съобщиха от дружеството.

На моменти зловредният трафик към Националната здравноинформационна система /НЗИС/ е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава международната свързаност на държавата.

Безпрецедентната атака от типа "отказ от услуга" /DDoS/ към портала https://his.bg/ е достигнала в пиковите часове между 30 до 80 млн. пакета в секунда, което е затруднило достъпа на потребителите. Това е една от най-големите DDoS атаки, правени срещу България, се посочва в съобщението.

Компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно е успяла да отблъсне злонамерените атаки. Няма опити за пробив и намеса в системата и за изтичане на данни на потребители, заявяват от дружеството.

"Информационно обслужване" АД е българският национален системен интегратор на държавната администрация. Компанията изгражда, поддържа, развива и наблюдава работоспособността на информационните системи с национално значение. "Информационно обслужване АД" е основен партньор на държавните институции и изпълнява ключови проекти със стратегическо значение за България.
 

Коментари Напиши коментар

77

Anonymous043

преди 6 месеца

😃😃😃😃😃 Отблъснали сте ни к**а, просто сменихме целта..."Информационно обслужване" е новата ни цел, а за иззетата информация от там и всички държавни сайтове които "поддържа" се създава сайт, който много скоро ще бъде разпратен на всеки българин по имейл, отделно най-ценното също ще достигне до вас и по пощата...Подгответе кирките и лопатките, скоро ще има палежи, убийства и протести навсякъде в страната.. Ще се постараем всеки, дори и в най-малкото селце научи!Анархията е неизбежна!

76

дам

преди 6 месеца

То от DDOS атака може само един да спечели и после да каже : Ето видяхте ли на Радев хората ви спряха да не ходите на работа и не можаха да опазят сайта от който трябва да вземете документ за да работите. Дреме им на разните хакери дали ще се ваксинираме или не .... Постановките на тези палячовци стават банални

75

Анонимен

преди 6 месеца

На калпаво правителство хакери му пречат