Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Георги Панайотов призова военнослужещите от българската армия да се ваксинират.

"В битката срещу COVID-19 на първа линия този път са българските медици, които се борят заради нас. С този вирус трябва да се води непоколебима борба. Ваксините на този етап са единственият начин за защита. Сега е моментът и българската армия да послужи за пример на обществото, какъвто винаги е била като избере да подкрепи ваксинацията в България", призова министър Панайотов, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Той припомни, че България е една от първите страни в света, която прилага ваксини. За това принос има и българската армия. По време на Първата световна война населението в районите, където е оперирала българската армия, е било ваксинирано срещу едра шарка.

"През 1928 г. страната ни е една от първите в Европа, която ликвидира едрата шарка. В началото на миналия век сме една от първите страни в света, която започва да използва ваксини срещу дифтерит. България отново е една от първите страни, които прилагат БЦЖ ваксини срещу туберкулоза още преди широкото й въвеждане. Благодарение на ваксините са изкоренени редица обществено опасни заболявания, които са били бич за човечеството през всичките векове досега", подчерта министър Панайотов.

Той също така обърна внимание на медицинската статистика. Според нея 97% от настанените за лечение във ВМА не са ваксинирани.

Коментари Напиши коментар

71

Случаен минувач

преди 2 месеца

Математическа теорема: Всички военни са пpocти. Доказва се чрез опровергаване на отрицанието й. Нека допуснем, че в множеството на военните има 1 умен елемент. Той ще спазва устава, но понеже е умен, неминуемо ще попита колегите си: Другари, защо ходим с униформи по улиците? След което ще бъде изключен от множеството на военните за обсъждане и неподчинение на устава и множеството на военните ще се състои пак само от пpocти елементи. Теоремата е доказана.

70

Анонимен

преди 2 месеца

Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести ::::::::::: ::::::::::: ::::::::::::::: Няма ли кой да информира военния министър, че нито файзер, модерна и прочие са ваксини, нито ковид е реално опасна болест. Ама пък, как му "отива" на един военен министър приказката за компютрите и компотите.

69

Анонимен

преди 2 месеца

Абе те ваксините НАИСТИНА изкореняват опасните болести, само дето това, с което напъват да ни бодат повсеместно, периодично и вечно НЕ Е ВАКСИНА. Идеята и ефектът на ваксините е да предпазват от заразяване и боледуване, а този "препарат" (както самите производители го наричат) доказано нито предпазва от заразяване, нито от предаване, нито от боледуване.