Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че създава хаос, а зад него стои президентът Румен Радев.
 
„Сега се върнахме в първия ден, когато светът не знаеше какво е коронавирус“, коментира той.

Борисов припомни думи на служебния министър Стойчо Кацаров от миналата година, когато като представител на НПО заяви, че зеленият сертификат от гледна точка на правата на човека е много проблематичен и с него се излиза извън правото на свободно движение.

Още по темата

„А сега Кацаров какво направи? През юни 2020 г. Кацаров каза, че няма никакъв риск нито сега, нито в близко и далечно бъдеще да бъде натоварена здравната система, а сега обяснявана колко е натоварена“, скочи Борисов.

Според него с решението да се издава сертификат след първата доза поставена ваксина се създават рискове, защото хората са уязвими 14 дни след първата игла.

„Е, сега ще излъжат хората и ще ги вкарат в ресторанти, на стадиони. Днес те извършиха престъпление и подлъгват българите, че 4 седмици нищо не става само и само да минат президентските избори“, обвини лидерът на ГЕРБ.

Той обвини управляващите и за затварянето на училищата.
 
„Нали учениците щяха да са последни, сега излиза, че сутрин ще учат онлайн, а вечерта да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да си отидат и на кръчма“, каза Борисов и добави: „имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши, за да подпишат тези глупости“.

„Много от партиите мълчат, защото докато работеше парламентът и ние обяснявахме какво ще се случи днес, те се занимаваха с НСО и глупости. Какво пречеше на Кацаров тогава да каже, че ще въведе зелен сертификат, а не да затваря зелените коридори, отворете ги поне сега, хората тръгнаха панически да се ваксинират. Всичко е само да се удържи до президентските избори, а какво ще правим после?“, риторично попита Борисов.  

„По света забравиха коронавируса, а ние се върнахме в началото и то по вина на Радев и Кацаров. ЕК вече е написала какво трябва да се направи и въобще не трябва да се разсъждава, правиш го и това е. Излиза, че с българския сертификат можеш да отидеш само да Каспичан и никъде другаде“, упрекна още той.

Според него децата са основните потърпевши от настоящата ситуация и всички специалисти казват, че от 1 до 4 клас имат тежки проблеми с обучението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase