Снимка: архив, БГНЕС

За незабавно спиране на износа на дърва за огрев призова лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като повишеното им търсене доведе до скок на цените и изчезването им от складовете.

Още по темата

“В страната  има нов сериозен проблем. Предлагаме спешно решение. Поради високите цени на ток, газ, парно масово хора минават на дърва за огрев и се презапасяват, изплашени как ще изкарат зимата. Това повиши търсенето, цените скочиха неимоверно, а дървата изчезнаха от складовете. От юни досега увеличението е с близо 300%.

1 244 068 домакинства у нас се отопляват само на дърва. Сега те са изправени пред невъзможност да си ги осигурят за студените зимни месеци. Проверих и установих, че в последните месеци се увеличава износът от България. Има решение за тези семейства. Служебното правителство незабавно да  спре износа на дърва за зимните месеци. Първо трябва да осигурим топлината за българските семейства. Ако не побързат, до дни ще е късно,” написа Нинова във Facebook.
 

Коментари Напиши коментар

45

П.К. инк.

преди 1 месец

Ниновца незабавно да върне на Държавата България всички имоти, капитални средства, и налични средства на всички Външно-Търговски Дружества, до които се е докоснала при криминалната и престъпна "приватизация".

44

анонимен

преди 1 месец

Другарко,не си управляваща,да даваш акъл. Гледай само как приятелят ти Радев и назначените от него експерти,потъват в кашата,която сътвориха.

43

е да

преди 1 месец

не само дървената мафия ами и енергиината , да спрат износа на ток