За втори път в Бургас се проведе протест срещу зеления сертификат. На него отново присъства заместник областния управител Асен Бонджев.

"Вчера нямаше сценарий слязох долу, защото ме повикаха и това беше вече като гражданин, разбира се. И моята реакция беше в разрез с националната политика, така че по този начин и аз изказвам своята позиция", коментира заместник губернаторът пред Bulgaria ON AIR.

Той зае държавния пост, след като беше начело на други протести - срещу кабинета "Борисов".

"Може да съм нечие назначение и аз си оставам такова, но съм преди всичко гражданин. И държа пред тях обяснения и съдействие", допълни той.

Още по темата
В официална позиция областният управител на Бургас се разграничи от действията на Бонджев.

"Аз съм си заместник областен управител, но, както виждате, показвам отношение към протестиращите", поясни Асен Бонджев.

Сред протестиращите днес беше и ресторантьор от Созопол, който днес е затворил ресторанта си.

"Трябва да имаш право на избор. Ние решаваме и искаме да работим с неваксинирани. Слагаме табела "Ние сме лупмени", както ни наричат, и работим с неваксинирани, както и нежелаещи да се ваксинират", подчерта собственикът на ресторант в Созопол Христо Бардуков.

Коментари Напиши коментар

27

крум

преди 1 месец

зам.- областният управител на Бургас на протест срещу зеления сертификатКато държавен служител не изпълняващ задълженията си да си протестира като безработен

26

Анонимен

преди 1 месец

Не зная дали областната и градската управа на Бургас разбират, че въвеждането на зелен сертификат е по нареждане на ЕС - едно от трите изисквания за отпускане на 13 млрд.евро. Ако Бс в толкова богат да отритне тази помощ и да я плати на БГ - моля, но ми се струва, че дори целият Бургас да се продаде заедно с жителите му, тази сума не може да се събере.Нали, г-н Николов?

25

Анонимен

преди 1 месец

Нещата са много елементарни. Не само областният управител на Бургас протестира. Тази сутрин гледах по телевизията шефа на КОВИД отделението на Пирогов - доцент Петър Атанасов се изказа така остро срещу измислените "сертификати", че доцент Атанас Мангъров е "Мека Мария" в сравнение с него!Мангъров го изкараха "черната овца", но той не е единствен - много са лекарите които се бунтуват срещу мерките!Който го е гледал знае за какво става въпрос!Истината ще излезе наяве някой ден!