Снимка: БГНЕС

По-рано днес, след месеци в кома, си отиде икономистът Владимир Каролев. Прочувствени думи за своя приятел във Facebook написа бившият министър по европейските въпроси - Гергана Паси.

"Често на вечеря у дома си разказваме с децата за велики хора, отишли си по нелеп начин. Те най-обичат разказа за Есхил, бащата на съвременната трагедия. Той става жертва на плешивостта си, след като орел решава, че голата му глава е камък, в който може да разбие плячката си - току що сграбчена костенурка.

Смъртта на Владо Каролев е нелепа. Той можеше да си отиде от Ковид, но това щеше да е твърде скучно за природата му, можеше да стане жертва на характера си, избухлив и невъздържан, но това щеше да е напълно несправедливо. Заради свободата, ума, първичността, самоиронията, спортния дух - стана жертва на стихията на самата природа и собствената си непримиримост към ограниченията.

Ще ни липсваш, Владо! Ще ни липсва и твоята истина и истинност - в епохата, наситена с фалш и неистини!!"

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 2 седмици

Ако му бяха направили пистите и лифтовете и скивлековете, за които се бореше, сигурно щеше да не кара по страничните склонове, и още щеше да е жив. Каква саможертва, за да покаже колко важно е всъщност да има нови лифтове над Банско! Мир на праха му.

99

Анонимен

преди 1 месец

Щеше, да е по-добре, Гергана Паси, да ни спести "интелектуалните" си фантазии, за починал човек. Мир на праха му.

98

Мики

преди 1 месец

А според мен са го пребили и после са го пуснали да се изтърколи по склона. Внимавайте на кого казвате, че отивате да карате ски или сноуборд.