Снимка: БГНЕС

Според действащата наредба извеждането на домашни кучета без каишка и на агресивни без намордник се забранява, но въпреки солените глоби недобросъвестните собственици продължават с тази практика. Разтревожен потребител на платформата Helpbook.info ни сигнализира по този проблем от столичния район „Връбница“:

"От доста време теренът зад 239 блок намиращ се в ж.к. Обеля 2, е така наречената от стопани “Кучешка полянка”, макар че там е пълно постоянно с деца, които живеят в карето и с ученици, които учат в 140 СУ “ИванБогоров”. Всички живущи сме свикнали с интереса на хората към точно това каре, дори и аз имам домашен любимец, който доста често разхождам там. От известно време се събира една страхотна групичка от 3-ма души, които са притежатели на общо 4 кучета. Две от кучетата са на един собственик, породата им е ротвайлер, другите две приличат на питбули. Всяка сутрин от 07:30 ч. до почти 08:30 ч. тези кучета се пускат свободно да тичат около и зад блока. Това нещо се повтаря и всяка вечер между 18:00 и 20:00 ч. Кучетата са без намордници и без поводи застрашават и хора и други животни, защото са агресивни“! Молбата е за бързо реагиране и санкциониране на собствениците преди някое дете или животно да бъде нападнато.

Често срещана гледка на свободно пуснати домашни кучета е и в парка в „Младост“ 3. Поради близостта на училище и детска градина по алеите редовно преминават деца и според нашия потребител е само въпрос на време някое от тях да бъде нахапано.

Подобна е ситуацията и в градинка „Кюлуците“, район „Оборище“: „Искам да съобщя за системно нарушаване на заповед РОБ16-РД-09-152 / 29.07.2016 от Столична община, район "Оборище", в градинка "Кюлуците". Кучетата са до едно без каишки. Сутрин е невъзможно да се минава спокойно дори покрай градинката. Кучетата излизат извън нея и нападат вървящите по улицата хора. Ситуацията е абсурдна за център на европейска столица“!

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Коментари Напиши коментар

104

xaxsasб

преди 6 месеца

Всички натягат, че в чужбина било еди как си еди що си, ама никой не споменава, че в чужбина е забранено в зелените площи има табелки забранено за хора, а те се обработват изкуствено с препарати. Като не искате да настъпвате лай-на и да бъдете европейци спрете да паркирате и да се разхождате в тревните площи. Живял съм сред гаргите, ама съм живял и на много други места. Кучето ми може да се изхожда в градинката, но съм единствения от блока, който я копае и сади другото са мишоци с претенции. ;}

103

С дете и куче

преди 6 месеца

До всички хранещи, трепещи, тровещи и др. подобни. Тази отрова, която така лесно раздавате, е по-вероятно да попадне в ръцете на дете, даже и вашето дете...До всички много разбиращи от всички породи, дъщеря ми е израснала с две кучета, Лабрадор и Ротвайлер. Няма, повтарям няма бойни породи, всичко е до собственикът, до възпитанието. Има породи подходящия за пазачи, за ловци, за спасители и др. Лабрадорът е рибарско куче, а Ротвайлерът овчарско.

102

Анонимен

преди 6 месеца

В София никой не разхожда кучета извеждат ги докато се изходят на свобода където погледнеж е пълно с лай. ........................................................на.