Снимка: Pixabay

Скокът в цените на тока накара бизнеса да излезе на протест. Актът на недоволство ще се проведе на 19 октомври, съобщи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Недоволните настояват за незабавна реакция от страна на служебния кабинет и Министерството на енергетиката.

„Протестът не е политически, а икономически. Тези надвзети средства за електроенергия се събират на две места и е много лесно да бъдат възстановени на хората. Ние настояваме това да стане час по-скоро, а не да се отлага като неясна перспектива, защото предприятията просто няма да стигнат дотам да си получат парите през декември или януари”, коментира Велев пред Нова телевизия.

Още по темата
Отговор дойде от вицепремиера Атанас Пеканов. Той заяви, че кабинетът прави всичко възможно, за да реши проблема. Ситуацията обаче била затрудена заради липсата на парламент.

„Търсим решение, казали сме, че трябва да се търсят компенсиращи мерки, но всичко това зависи от бюджета. Без функциониращ парламент, промени трудно могат да се правят. Търсят се решения -Министерството на енергетиката работи и по нови правила, които да олекотят ситуацията”, уточни Пеканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase