Снимка: БГНЕС

Две контролни изследвания за Преброяване 2021 започва Националният статистически институт. По предварителни данни до края на деня на 10 октомври са били преброени 5 775 хил. души, от които с хартиени карти са преброени 3 370 хил. души, а електронно - 2 405 хил. души, съобщиха от НСИ.

Преброителите имат срок до края на тази седмица да предадат преброителните карти и обобщените данни от участъците, в които са работили, което означава, че броят на преброените на хартия ще се увеличава всеки ден.

Още по темата

Над четиристотин експерти, които работят в статистическите отдели на НСИ в цялата страна, ще обходят 14 000 жилища и ще анкетират домакинствата, които живеят в тях. Извадката е направена на случаен принцип и изследванията ще продължат до 31 октомври 2021 година.

Целта на първото изследване е да установи точността на данните за населението и жилищата, които са вписани в преброителните карти, и да установи размера на допуснатите грешки.

Второто изследване е свързано с обхвата на населението за страната, като целта му е да установи относителния дял на непреброените(пропуснатите) и два пъти преброените (дублираните) при преброяването лица.

Първите предварителни резултати за населението на България ще бъдат обявени в края на 2021 година.
 

Коментари Напиши коментар

28

Ерозията на

преди 9 месеца

държавността,предизвикана от юмрука,генерираните от него протести,мутренски партийки от щурмоваци и противопоставяния на институциите една срещу друга,доведоха до разложение в държавата,висшите чиновници се грижат само как да оцелеят и пеят каквото им каже юмрука чрез бясното си куче Рашков.Ако не пееш в един глас с тях-аут.Разпадът е огромен,ще са нужни много години за реанимация. Енергетиката е срутена,инфлацията лети,ковидът настъпва,хората се чудят как да оцелеят.Радев-вън!

27

Активист на БСП

преди 9 месеца

Ами народа избяга от Тиквата и ГЕРБ !!!

26

Анонимен

преди 9 месеца

Накрая да не се окаже, че вече сме под 6 милиона?