Снимка: Bulgaria ON AIR

Ученици са задържали 28-годишния мъж, който предизвика тежка катастрофа между кола и мотор в Стара Загора. Шофьорът избяга от местопроизшествието, след като блъсна моторист, а той помете пешеходци на тротоара.

В този момент Григор бил в района на инцидента.

"Когато минавах видях познати, които ми казаха какво се е случило. Отидохме до колата и видях, че ми е много позната и звъннах на Радослав да го питам и на него дали му е позната", разказа Григор пред Bulgaria ON AIR.

Така се оказва, че Радослав познава първия собственик на автомобила и по тази начин момчетата успели да проследят на кого е продадена колата сега.

Още по темата

"Така се свързах с втория собственик и оттам разбрах номера на последния собственик на колата. Казаха ми, че преди 3 седмици е била прехвърлена колата", допълва Радослав.

Момчетата предали на полицията номера на шофьора-беглец и после решили да се свържат с него. Той им казал къде се намира веднага тръгнали към мястото, което им посочил.

"Имаше малко разигравка с него, но не беше трудно да го открием. Когато имаме мотивация, че ще хванем някой извършител, който е направил нещо лошо, няма какво друго да направим, освен да действаме", добави Григор.

Когато го заловили, изчакали идването на полицията. За героичната си постъпка учениците ще бъдат наградени.

"Постъпката на млади хора е достойна за уважение дори за награда. МВР ще се постарае да им осигури такава. Радвам се, че в нашия град растат такива млади достойни хора", заяви старши комисар Николай Колев.

Момчетата обаче не се чувстват герои и смятат, че всеки би трябвало да реагира така.

Съдът остави шофьора в ареста. След тежката катастрофа 42-годишният моторист загина, а 16-годишна пешеходка е с опасност за живота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase