Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Служители на дружеството „Автомагистрали – Черно море“ излязоха на пореден протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Причина за недоволството им са неизплатени заплати.

Част от недоволните се опитаха да нахлуят със сила в сградата на министерството. Те бяха спрени от полицаи, стигна се и до напрежение.

От края на април служителите се опитват да получат изработените пари от ремонта на автомагистрала „Тракия“, но резултат няма. Средствата трябва да дойдат от държавното дружество „Автомагистрали“ЕАД.

Още по темата
Протестиращите ще изпратят позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която отново настояват да получат дължимите им 36 милиона лева, в противен случай твърдят, че 800 работници ще останат на улицата.

"За фирмата най-големият проблем, освен заплатите, е доставката на материали, защото ние имаме текущи обекти, които не можем да захранваме с материали и така се получава забавяне на изпълнението", заяви един от протестиращите, цитиран от БНТ.

"Отливът на хората е много ясен и явен, тъй като хората по закон имат право, когато не си изплатим заплатите в срок, да напуснат заради неизплатени заплати. В този случай ние нямаме право да задържим хората и да доплащаме и една заплата неустойка, затова че не сме изплатили заплата. Ние не изплащаме заплати, защото държавата не изплаща това, което сме изработили", допълва друг участник в протеста.

Работна група разговаря с министър Виолета Комитова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар