Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков е по-добрият кандидат за България и за хората с дясно и демократично мислене. Това заяви председателят на СДС Румен Христов пред БТА в коментар на кандидатурата за държавен глава на ректора на СУ "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Според Христов професорът е "на светлинни години от сегашния президент".

И от тази гледна точка да не мислим за партийното его и дали нашият кандидат ще бъде избран, а да бъде избран по-добрият, призова той.

Лидерът на СДС беше категоричен, че ректорът на СУ ще стигне до балотаж. За мен проф. Герджиков е новият президент, каза Христов.

По-рано днес самият Герджиков заяви пред журналисти, че разчита на подкрепата на ГЕРБ, а СДС са част от коалицията ГЕРБ-СДС, която се регистрира за участие в изборите.

Кандидатурата е добра, но нямаме окончателно решение все още, нагласите са, че такъв един човек трябва да бъде подкрепен, защото наистина е стойностен, заслужава да представлява България с натрупания опит в СУ, с езиците, които владее, убеден е Румен Христов.

Според него Анастас Герджиков определено би обединил всички хора, които са с поглед, обърнат на Запад, към демокрацията, тези, които през годините са направили не малко за цивилизационния избор на България.

Нека будителите да присъстват по-често в политическия живот на страната, особено когато става дума за президентската институция, която не е чисто партийна, има ролята да обединява, да бъде медиатор, да бъде институция, която събира, призова лидерът на СДС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase