Снимка: БГНЕС
Бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който беше отстранен от позицията си, завежда съдебен иск срещу болницата. Той смята, че остраняването му е политическо. 
 
"Три са основанията за моето уволнение, като и трите са по времето, когато съм изпълнявал длъжността изпълнителен директор на "Пирогов". Накрая обаче пише, че съм уволнен като заемащ длъжността лекар, ортопед и травматолог", обясни в ефира на bTV проф. Балтов.
 
Той категорично заяви, че не е нарушавал морални норми.
 
"Не съм допуснал нито някакви етични проблеми с пациентите, нито с колегите", каза още той.
 
Затова и смята, че уволнението му е на политическа основа. Не става въпрос за лични отношения, защото по думите му с проф. Иван Поромански преди това са работили добре заедно.
 
Проф. Балтов сподели още, че е излязъл в болничен заради тежка хипертонична криза. Тя е станала преди подмяната на борда на "Пирогов". 
 
"Всеки ден чувствах, че ставам по-зле. Реално съвпада с деня, в който стана вписването в Търновския регистър на новия изпълнителен директор. Тогава вече получих много високо кръвно налягане - 240/130. Веднага ме настаниха в интензивния сектор и започна лечението. Беше необходимо три-четери дни, за да се възстановя. Психическото свръхнатоварване беше прекалено", каза още проф. Балтов.

Коментари Напиши коментар

53

Герб

преди 7 месеца

Балтов е прав - като те отстранят няма как вече да взимаш пари по нереални клинични пьтеки и тои иска едно чекмедже като вожда сиВьв сьдьт и адвоката да настоява да бьде вьзтановен докато не напьлни поне едно - чекмедже или повече

52

Реалист

преди 7 месеца

Всички знаем, че зеленият чорапогащник Радев се саморазправя с всички, които пребориха пандемията и му осуетиха преврата още миналото лято! От куха Фуражка ...само реваншизъм! Такъв примитив, ход назад не познава!

51

Реалистт

преди 7 месеца

До Анонимен 29 Касиер ли му беше?