Снимка: Pixabay

Прокуратурата сезира регионалния министър Виолета Комитова за проблемите с водата в Копривщица. Тя трябва да предприеме конкретни мерки, обезпечаващи качеството и безопасното използване на водните ресурски на града.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водопровода и канализацията в града, заради който жителите му излязоха на протест и блокираха Подбалканския път, уточниха от държавното обвинение.

„ВАП следва да бъде уведомена в кратък срок за взетите решения, предприетите действия и постигнати резултати, включително за случаи на констатирано неспазване на приложимите правила, за реализиране на конкретни действия за отстраняване на закононарушения и последиците от тях, за санкциониране на виновните лица, издаване на административни актове и др.”, поясниха от там.

 

Коментари Напиши коментар

7

от години

преди 7 месеца

много години водата из страната не става за пиене ,къпане ,готвене , А САМО ЗА ПОЛИВАНЕ ,но е скъпа и това не може сега да се стоварва върху служебното правителство . Къде бяха преди, тези от прокуратурата???? Народа дава по една заплата на месец за минерална вода - да готви ,да къпе децата си ,за пиене.

6

Койчо

преди 7 месеца

А за чекмеджето кога

5

Анонимен

преди 7 месеца

Медиите, защо пропуснахте от колко години е проблема? Много моля, бъдете обективни! Ако се инкриминират спестени новини, може и да започнем да ви четем....Хората ви казах от ГОДИНИ имат проблем, а не от 6 месеца......