Снимка: Bulgaria ON AIR

По-високите цени на тока за бизнеса водят до лавинообразно повишаване на стоките и услугите у нас. Заявка за поскъпване на билетите дадоха от БДЖ.

Зapaди виcoĸитe цeни нa тoĸa за бизнеса цените на основни хранителни продукти продължават да се повишават, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. В средата на септември - спрямо предходната седмица, увеличение има при захарта, брашното, яйцата и млечните продукти. Продължава тенденцията за ръст на цената на олиото, като бутилка от 1 литър вече се продава по 3,20 лева на едро.

Поскъпването на електроенергията ще увеличи и цeнaтa нa билeтa за пътуванията с БДЖ.

Росица Найденова е учител и от години пътува всеки ден от Перник до София. Надява се въпреки повишаването на цените на билетите железопътният транспорт да остане достъпен за нея.

"Нямам друг вариант, освен това - на фона на поскъпването и на останалите горива, мисля, че билетите за влака ще останат поносими и приемливи", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Двойното поскъпване на електроенергията ще се отрази както на електротранспорта в градовете, така и на железопътния. Все още обаче няма конкретни разчети с колко ще се увеличат цените на билетите за влак. Бивш директор на БДЖ пресметна, че поскъпването може да достигне до 50-60%.

"Ще им се увеличат разходите многократно или по-точно - двойно, при едно ценообразуване, ако токът фиксира около 30% от цената, това значи, че двойното увеличение на тока отива на едно 50-60% от цената, която няма как да бъде поета само от превозвачите, което е много лош вариант и за крайните клиенти", каза той.

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 месеца

Пътувам всеки ден за работа - от вторник до четвъртък включително. Влаковете са под всякаква критика! Мръсни и миризливи седалки, няма вода в тоалетните, да не говорим за пътническите влакове...там положението е страшно... ужасен постоянен шум, мръсно и ***, седалките са хлътнали, седиш не само в дупка, но в изкривена на една страна дупка...На Шуменската жп гара бях нахапана 4 пъти от дървеници. Служителките споделиха, че и те са нахапани... Мерки не са взели още...

23

Българин

преди 1 година

Къде е Фигурантът Радев да коментира бе, или PR-ката не му дава, да не си развали имиджа на Свещена крава ? Борисов винаги е бил в центъра на разрешаване на проблемите, и никога не се криел! Въобще,има ли нещо за което Радев да е поел някаква отговорност, освен пред Решетников и Черепа? Може би и пред Грипен?

22

нема страшно

преди 1 година

С Кирчо и Кокорчо - напред!