Кадър: Нова тв

Шофьори са предизвикали тежка катастрофа на магистрала „Хемус“, а след това са избягали. Инцидентът е станал в края на миналата седмица.

Автомобил е бил засечен от друг, след което полетял в канавка. Шофьорът му е оцелял по чудо, а причинителите на произшествието въобще не спрели да видят какво се случва.

„На 10 км преди София предприех изправерване. След като се уверих, че не идва автомобил подадох мигач и започнах да изпреварвам. Поглеждайки отново видях жълт автомобил, който ме приближаваше. Започна да ми присветва с фарове. Веднага се изнесох в другото платно. В колата имаше две момичета. Шофьорката ми показа неприличен жест с ръка. Въпросният автомобил наближи следващия и започна отново да присветква. Тогава шофьорът внезапно изви волана надясно. За да не се ударим, отидох в канавката. Едно момче ми помогна да изляза от колата", разказа пострадалият Сашко Деянов пред Нова телевизия.

Още по темата
Свидетел на катастрофата станал Дачо Лазаров. Той обясни, че колата на Деянов се завъртяла 4 или 5 пъти.

Синът на пострадалия Ясен Деянов обясни, че той има фрактура на лъчевата кост на дясната ръка и му предстои операция.

“В петък около 14.00 ч. Баща ми се обади, че е катастрофирал. Момичетата са карали поне с 40 км/ч над разрешената скорост. От камери ясно се вижда какво е станало. Колата е с плевенска регистрация. Имало е още двама свидетели. Апелирам да ни помогнат, като разкажат какво са видели", обясни Деянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase