Снимка: БГНЕС

Как да сте сигурни, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител?

Първо
– преброителят задължително трябва да се представи и покаже своята служебна карта, на която има негова снимка, трите имена и идентификационен номер, даден от НСИ.

Второ – преброителят трябва да ви уведоми ясно за целта на преброяването и да ви представи преброителна карта, на гърба на която има писмо от председателя на НСИ, в което са описани целите на преброяването.

Трето
– ако изпитвате съмнение относно легитимността на преброителя,  можете да позвъните на *2021, където да продиктувате имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат проверка и ще потвърдят дали преброителят във вашия участък се казва така.

Четвърто – всеки преброител има синя маска, на която е изписано „Преброяване 2021“.

Всички преброители са преминали предварителна проверка за чисто съдебно минало, навършили са 18 години и имат минимум средно образование. От вчера те започнаха обхода на разпределените им участъци в цялата страна. Преброителите ще преброяват само хората, които не са се преброили вече електронно или не желаят да го направят онлайн сами.

Към 6 часа тази сутрин през електронната система на преброяването са се преброили 1 471 382 души, които живеят в 646 077 домакинства. Най-много хора са се преброили електронно в София (столица), където и населението е най-многобройно. За второто място по брой преброени се борят Пловдив и Варна, следвани от Бургас, Стара Загора и Русе. Ако се сравни обаче делът на хората, които са се преброили спрямо населението на областта, на първо място остава област София (столица), следвана от Варна. На трето място с почти равни дялове са Габрово и Русе.

Напомняме, че чрез електронната система можете да се преброите само от български IP адрес. Ако по някаква причина в момента сте в чужбина, помолете близките си в България да ви преброят.

Коментари Напиши коментар

27

Преброител

преди 1 месец

Оставих си контактите на входната врата преди 3 дни, вече някой ги е скъсал, а аз не желая повече да стъпя там. И ние сме хора, и нас ни е страх от неадекватни хора, но сме длъжни да си вършим работата. Нито искаме документи, нито ще ги снимаме, ако кажете грешни данни си е за вас, ние сме записали дословно информацията. Като не искате да ви безпокоят се регистрирайте масово онлайн и да се свършва с тази мъка. Масово хората живеят в коптори и кочини, а третират преброителите като престъпници.

26

Преброител

преди 1 месец

Аз съм нормален човек с висше, но без работа, и за да изкарам някой лев се съгласих да броя. Преброителите нито влизаме, нито искаме да влизаме в домовете на хората. Досега видях единствено мизерия и нищета, да не говорим че мъжете масово излизат по бельо, а един тлъст дъртак даже чисто гол се яви да го преброя. Парите са мизерни, масово преброителите се отказват заради заплахи и подобен тормоз. Аз нося маска през цялото време, въпреки че съм ваксинирана, и стоя на 2 метра.Вече и аз няма да броя

25

11

преди 1 месец

До *** в блока. ---- И на картата трябва да има снимка с маска, на която пише "Преброяване 2021". Иначе картата му е невалидна, откъде да го знаеш кой е.