Доскорошният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е изпратил до ДАНС писмо срещу колегите си от болницата през 2017 г. Причината - протестите срещу него тогава, докато управляваше лечебното заведение. В писмото има списък с медици от болницата, посочени като организатори на подривни действия, предаде Bulgaria ON AIR.

Проф. Балтов настоява за предприемане на действия по компетентност. Доц. Сопотенски, тогава водещ на протестите, признава, че не е знаел за съществуването на писмото до преди около месец и за него то е било "страшен удар".

Името на Таня Николич също е сред 7-те имена в писмото до ДАНС с обвинение в подривна дейност.

"Не мога да повярвам, че 30 години след идването на демокрацията в България още се пишат доноси и то срещу колеги. Защото лично за мен това писмо не е нищо друго, а просто донос и е недопустимо в наши дни да се използват тези черни похвати и методи от близкото минало", категорична е тя.

Протестиращите медици са обвинени в нелегитимна дейност и застрашаващи националната сигурност. 4 години по-късно, този път в подкрепа на проф. Балтов, отново има протести пред "Пирогов".

В началото на 2018 година е назначена проверка от МЗ и финансова инспекция, резултатът от нея остава неясен. А защо точно сега се появява в обществото пространство писмото, няма конкретен отговор.

"Най-вероятно е във връзка с някаква дискредитация на проф. Балтов, като сега се появиха нови неща около него, включително и това, че би могъл да бъде един от кандидатите за президент. Протестите са израз на мнението на някои хора", коментира бившият шеф на Пирогов" доц. Спас Спасков.  

Потърсихме за коментар проф. Асен Балтов, но той отказа да говори по темата. Припомняме, че в началото на седмицата беше дисциплинарно уволнен от лечебното заведение.

Коментари Напиши коментар

72

SS

преди 1 месец

не е зле да се подразбере и как е станал професор - оттам също може да изскочат интересни нешица...

71

Анонимен

преди 1 месец

Балтов е шпионин на партия ГЕРБ.

70

Оптимист

преди 1 месец

Балтов президент! За комунделите супата .!.