Снимка: БГНЕС
Висши държавни служители са били подклушвани в правителствена болница "Лозенец", сочи доклад на Министерството на здравеопазването.
 
"В момента нямаме такава информация официално", каза пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.
 
"По отношение на доклада, новият съвет на директорите констатира начина, по който е осъществявано видеонаблюдението и това, че то би позволило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши служители, е имало възможност те наистина да бъдат подслушвани и то от фирмата, която е наета", допълни Петров.
 
"Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите. Нашите правомощия са до там да сезираме компетентните органи, те вече ще си свършат работата", допълни той.
 
Относно това, че 29 служители са били на щат като мъртви души без да работят, Петров коментира, че "има назначени хора от Софийския университет, които практически не работят в болницата. За тях се констатира, че е сключен договор."
 
Зам.-министърът на здравеопазването уточни, че подобен проблем има и в Александровска болница.
 
"Там има много хора, които са назначени извън необходимите щатове, защото те преподават в университета. Тези отношения трябва да се уредят по някакъв начин, тъй като тежат на болницата. Това е въпрос на разбирателство между университета и съответната болница", допълни зам. здравният министър. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase