Снимка: БГНЕС

Прощаваме се с поета, литературовед и преподавател Марин Бодаков на 11 септември от 13.00 часа в църквата "Свети Седмочисленици" в София. Това съобщиха от СУ "Св. Климент Охридски".

Още по темата

Бодаков почина внезапно на 8-и септември. Роден е през 1971 г. във Велико Търново. Завършва българска филология в СУ "Климент Охридски" през 1994 г., а през 2014 г. получава докторска степен.

Със съпругата си - преводач Зорница Христова имат издателство "Точица". Баща е на две деца.От университета "Климент Охридски" напомнят, че Марин Бодаков е сред най-обичаните преподаватели там. Той е преподавал на студенти във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Първите му стъпки в медиите са във вестник "Литературен форум". Редактор е в сп. "Български месечник". Съветник е по въпросите на културата в Кабинета на Председателя на Народното събрание Георги Пирински (2006-2009).

Автор е на стихосбирките "Детство", "Бисквити", "Обявяване на провала", "Ангел в зоопарка", "Наивно изкуство", "Северна тетрадка", Битката за теб", "Мечка страх". Получава националната награда за поезия "Иван Николов" през 2012 г., както и "Рицар на книгата" на Асоциация "Българска книга".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase