Снимка: Pixabay

Силни пориви на вятъра се очакват в по-голямата част от страната днес. Жълт код е обявен за 18 области.

Денят започва с температури от 13 до 20 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана. Повече облаци ще има в следобедните часове над Черноморието. Валежи не се очакват.

Ще духа умерен до свеж вятър от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 21 до 28 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще има разкъсана облачност до слънчево време. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 28 градуса, на морската вода - 25-26 градуса. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина.

Над планините облачността ще бъде значителна, повече в следобедните часове. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде свеж от запад със скорости до 50 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще са около 5 градуса, а на 1 500 м - до 13.

У нас в петък ще има мъгли и ниски облаци по морето в сутрешните часове, а на запад ще бъде слънчево. През уикенда ще вали слабо над планините от югозападните райони.

В неделя ще има превалявания на юг от Бургас. В понеделник ще бъде слънчево с температури от 25 до 30 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase