Снимка: БГНЕС

Днес здравният министър Стойчо Кацаров ще съобще дали ще се стигне до затягане на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в страната.

В понеделник главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предложи в свой доклад по-строги ограничения срещу разпространението на болестта. Здравният министър поиска становището на бизнеса и браншовите организации за направените предложения.

Някои от тях са представяне на "зелен сертификат" в различни търговски обекти и ограничаване на провеждането на редица обществени мероприятия заради струпването на много хора на едно място. Предложените мерки ограничават и работата на заведенията.

Същевременно собственици на дискотеки и заведения излизат на протестно шествие във Велико Търново. Недоволството е насочено срещу предложенията за по-строги противоепидемични мерки за бранша, които включват и затварянето на нощните заведения.

По време на шествието на протестиращите е предвидена 30-минутна блокада на ключово кръстовище в града. Шествието ще приключи пред сградата на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase