Снимка: БГНЕС

Напрежение в ТЕЦ „Бобов дол“. Причината е издадено предписание на РИОСВ – Перник за отстраняване на пропуски в първи и втори блок на централата.

“РИОСВ-Перник издаде предписание, с което до 30 август трябва да бъдат отстранени пропуски в димоотводите на Първи и Втори блок на ТЕЦ-а. Тези пропуски не са големи и сериозни, но ги има”, заяви пред Нова тв директорът на ТЕЦ „Бобов дол” Любомир Спасов.

Той обясни, че ако е имало замърсяване на въздуха, то е било само в района на централата. 

„Ако тези два блока на централата бъдат спрени – ние не можем да работим. Третият блок по принцип е резерв, който не може да работи сам”, подчерта Спасов.

Още по темата
От ръководството на ТЕЦ-а са поканили експерти от екоинспекцията, които да установят на място, че неизправностите в двата блока остранени. 

„Експертите обаче пак казаха, че централата трябва да бъде спряна за неопределено време”, обясни директорът на ТЕЦ „Бобов дол“.

Спасов смята, че спирането на работата му ще се отрази много сериозно на енергийната система. Това би довело до недостиг от 500 мегавата, което може да доведе до повишаване на цената на електроенергията.

Служителите пък споделиха, че се притесняват за работата си и за прехраната на своите семейства. Вчера те са излезли на мирен протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase