Снимка: БГНЕС, архив

Българското общество има желание за съставяне на кабинет. При едни нови избори могат да се появят още по-патови резултати.

Още по темата
Това коментира социологът Първан Симеонов от "Галъп Интернешънъл" пред БНР.

Според него всички погледи ще се насочат сега към Слави Трифонов, откъдето може да дойде някакво компромисно решение.

Не съм сигурен, че този, който попречи да се състави правителство, ще спечели позитиви, каза още Симеонов.

Според него протестът е заложил неизпълними червени линии и "сега си патим всички от това".

"Ситуацията е такава, че трудно можем да различим ясна политическа линия. В момента тече масова импровизация на политическия терен", коментира той.

Утре президентът Румен Радев ще връчи мандат на втората по големина партия ГЕРБ-СДС. Те вече обявиха многократно, че ще го върнат и решаващ за това дали ще има правителство ще е третият мандат.

 

Коментари Напиши коментар

113

Време за промяна

преди 2 месеца

Стабилност ще се постигне тогава, когато след поредните избори ДБ, БСП и ИБГНИ имат общо повече от 120 депутати. Това е задачата, която стои пред избирателите. Тогава ще се състави редовно правителство. ..................................................................................... А дотогава ще управлява временно правителство и ще правим избори на всеки 3-4 месеца.

112

Атанас Велмазов

преди 2 месеца

Видя се, че никой няма топките да управлява освен господин БОРИСОВ ! Пълна подкрепа за Бойко Борисов и ГЕРБ, най-успешно управлявалият министър-председател и партия в историята на България- символ на просперитета и успеха !

111

за ОРЛИНЧО...

преди 2 месеца

АДСКИ СИ ПРАВ---ЕДИН ПО-ОРГАНИЗИРАН НАТИСК ОТ СТРАНА НА МИГРАНТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И ....БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР НА ЕВРОПА! САМО ЛИПСВАТ ОРГАНИЗАТОРИ ...ХА,ХА,ХАААААААА....НО , ВЪПРОС НА СЪВСЕМ МАЛКО ВРЕМЕ!САМО НЕ ЗНАМ , КАКВИ ЩЕ ГИ ДЪРВИ ЛЬОТЧИКА , ТОГАВА.....И КОЙ ЩЕ ГО ЗАЩИТАВА?!НИЕ...ОПРЕДЕЛЕНО ---НЕ!