Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на отбраната Георги Панайотов е обявен конкурс за заемане на 24 войнишки длъжности в Националната гвардейска част (НГЧ).

В конкурса могат да участват български граждани, завършили средни или висши училища. Длъжностите са за гвардейци, озвучител, шофьори и др.

В срок до 7 октомври 2021 г. кандидатите за приемане на военна служба в НГЧ трябва да подадат заявление до нейния командир чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по местоживеене на постоянния си адрес.

Конкурсът включва измерване на антропометрични данни, изпит по физическа подготовка, изпит – тест за обща култура и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.

Конкурсът ще се проведе в Националната гвардейска част на 25 и 26 октомври.

 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 месеца

Много сериозно текучество в тая гвардия, поне 2 пъти в годината търсят хора. Явно не е много хубава работата.

29

Анонимен

преди 4 месеца

Там се записват истински българи, не като повечето тук пут$ки и мрънкащи. Пишете си у интернета и оставете мъжете да са мъже. Мишки

28

Анонимен

преди 4 месеца

Точно преди Радевата зима не бих си сложил главата в торбата за гвардеец.