Снимка: АПИ

Работници на „Автомагистрали - Черно море“ започват серия от протести. Днес ще блокират движението в четири важни пътни отсечки в страната от 10,30 часа, заради неизплатени заплати,  съобщи БНР.

Протестите ще са пред Министерския съвет, на кръстовище в Русе по пътя за Варна, при 165-ти км в района на Чирпан по магистрала „Тракия“,

От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства от държавното дружество „Автомагистрали“.

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер.

Пътният възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“ край Шумен ще е четвъртият пункт в протеста, на който днес ще има блокада от работещите в „Автомагистрали - Черно море“ от 10,30 часа.

Протестът е заради близо 37 милиона лева, които държавното дружество е изработило за ремонта на участък от АМ „Тракия“, каза Петя Стоянова - зам. икономически директор на „Автомагистрали - Черно море“. Работата по проблемната отсечка е приключила в края на юни, но до момента плащане няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase