Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев призова депутатите да намерят възможност да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета.

"Без такава актуализация в следващите месеци до края на годината ще бъде особено трудно, в условията на задаващата се здравна криза, да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими за бизнеса, здравната система, социалната система", посочи той в началото на редовното заседание на правителството.

По думите му, за да избегнем социално напрежение през есента, депутатите да имат предвид желанията на хората, които са ги избрали за предвидимост.

Още по темата
"Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, политическа динамика, която трудно се поддава на анализ. Притеснява ни, че тази динамика и процесите могат да имат негативо отношение както върху политическата среда в България, така и предизвикват притеснения по отношение на стабилността. Това, което наблюдаваме, води до непредвидимост в политическата среда", коментира той вътрешнополитическата ситуация.

Премиерът съобщи пред министрите, че ситуацията с пожарите е овладяна към момента, има няколко огнища, които са под контрол. Той напомни обаче, че температурите са много високи и призова гражданите да
бъдат внимателни в техните стопански и битови дейности, за да не създават предпоставки за нови пожари.

Янев коментира, че снощи нашият екип от пожарникари се върна с успешна мисия от Република Северна Македония и изрази благодарността на премиера Зоран Заев не само към пожарникарите, но и към целия български народ за съпричастността.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase