Трите сигнала за плагиатство срещу д-р Петър Илиев са допустими. Това е установила проверката на зам.-ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Николай Витанов, съобщиха за сайта „Лекс“ от висшето училище.

Проверката на сигналите е извършена от проф. Витанов, юрист от правния отдел на университета и специалист от отдел "Човешки ресурси".

След като е установена допустимостта им, те са изпратени на Етичната комисия на университета, която ще извърши проверка по същество дали Илиев е плагиатствал от доц. Наталия Киселова.

Проверката се извършва по новите специални вътрешни правила на СУ. Сега Етичната комисия ще трябва да запознае Илиев със сигналите и доказателствата и да му даде възможност да изрази мнението си, да представи допълнителни доказателства или да поиска събирането им.

Освен това комисията може да поиска от ректора проф. Анастас Герджиков да възложи на трима експерти, които не са в конфликт на интереси, да дадат становища. Те трябва да са хабилитирани в същата специалност или в същото професионално направление, т.е. в случая конституционното право.

Тези експерти анализират детайлно проверяваните публикации и в срок до 14 дни от деня, следващ деня на възлагането, дават заключение за наличието или липсата на плагиатство.

Въз основа на техните заключения пък взема своето решение Етичната комисия.

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 9 месеца

Петър Илиев за мен е най-добрият асистент. Много достъпно обяснява, само той говори, дава примери от практиката. Има по 5 упражнения на ден, и не се уморява, ентусиазиран, ерудит, дава всичко от себе си, прави го с дух и сърце. Има подход. Наистина се държи към студентите си с уважение. За доц. Киселова, за жалост, не мога да кажа същото!

38

Слави ни лиши от ПИ

преди 9 месеца

Слави е те това направи добре.Изправи плагиятиращия преписвач дето копи-пейстнал 40 страницоьнушки отДоцентски интелктуален труд внедоцентски неинтелектуален продукт.Славиту направо елиминира тоз плешливия.Защото в ИТН може даима самоедин светещ черепухич къфтое СлТръ.Та въпросът кой е изнудвал Славиту да тури тоз красвчик дето го били обичали от Барбадос до ЧернияКос както той сам пред свидетели подтвърди Бачо Пешо със Слави не по тоя начин.Ти си никой от Барбадос.Той е некой и без Барбадос.

37

аз

преди 9 месеца

До Анонимен 45------------------освен нея там е една друга дърта комунистка- Нина Дюлгерова- дъщеря на бившия началник на комунистическите профсъюзи Петър Дюлгеров. Която навремето ходила на море с правителствения самолет.