Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предупреди останалите партии в НС, че антиДПС риториката няма да реши здравната, социалната и икономическата криза и заради това този път няма да мине.

Още по темата
"Политическите партии да си вземат поука - забравете за политическия реванш, бъдете на висотата на своите отговорности и работете за България", отсече той.

Според него всички твърдят, че целят възстановяване на нормалността, рестарт на държавността, препотвърждаване на демокрацията и политическата ориентация на страната, но реално това не се вижда от действията им.

"Какво наблюдаваме на политическата сцена? Опити за налагане на желани образи за себе си и за опонента. Като се почне от предизборната кампания и посланията на партиите и коалициите, та до днес. Вместо да се представят политики, програми и планове за изпълнението им, участниците в предизборната кампания се фокусираха и единствено върху това с кои партии няма да работят, какво няма да правят. Може и да е нормално да се говори в предизборен период, но в ситуация на реална политика, реално управление, да продължаваш да говориш какво няма да правиш, изглежда нелепо и безотговорно", каза още Карадайъ.

По думите му ДПС е била единствената политическа сила, която се е опълчвала на ГЕРБ и е посочвала недъзите на модела и е оставала сама. Според него обаче, останалите партии, присвоявайки си позицията на единствени противници на ГЕРБ, вкупом тръгнаха да налагат негативен образ на ДПС.

Няма да споменавам квалификациите, шаблоните и етикетите, които се опитвате да залепяте на ДПС. На всички тези, които разчитат на късата памет, искаме да кажем - не можете да игнорирате избирателите на ДПС. Не можете да градите, когато рушите, не можете да възстановите демокрацията с недемократични методи, не може да възстановите диалога без диалог, не може да подценявате ДПС, каза още Карадайъ.

"Докато няма смислен диалог, няма как да има промяна", настоя той и призова останалите партии да бъдат на висотата на отговорностите си и да работят за бъдещето на България като предложат план за развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase