Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Политици, общественици, колеги и приятели се стекоха на поклонението на Радосвет Радев в църквата "Света София".
Още по темата

Председателят на Българската стопанска камара и създател и изпълнителен директор на Дарик радио почина внезапно на 61-годишна възраст на 6 август.

Сред дошлите да си вземат "последно сбогом" беше и президентът Румен Радев. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил венец, такъв има и от ПГ ГЕРБ-СДС, като на поклонението дойде шефката на ПГ Десислава Атанасова.

Сред опечалените са много журналисти, чиито път е преминал през Дарик радио, както и колеги на Радосвет Радев от синдикални и работодателски организации.

Радосвет Радев поема управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния председател Божидар Данев. Той бе председател на Надзорния съвет на "Доверие - Обединен холдинг" АД и председател на Съвета на директорите на „Албена“ АД. Бе и председател на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров".

Носител е на орден "Св. Св. Кирил и Методий" с огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата. Радев бе и Доктор хонорис кауза на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар