Снимка: БГНЕС

Над 200 пожара са избухнали в страната вчера. 42 от тях са с преки материални щети, а 172 са се разминали без такива. Има и 1 жертва, съобщи МВР.

14 пожара са възникнали в жилищни сгради, 3 в промишлени сгради, 8 в спомагателни, временни или паянтови постройки, 5 в транспортни средства, 5 в горски масиви, един в съоръжения на открито, 6 други. 133 пожари са възникнали в сухи треви, горска постеля и храсти, 9 в стърнища, 26 в отпадъци, 4 други.

В страната са възникнали няколко пожара вследствие на метеорологичната обстановка.

Още по темата
Пожар е унищожил между 10 и 15 къщи и старото училище в кюстендилското с. Долно село, местност "Горна махала". Сигналът за пожара е постъпил на 2 август в 17.24 часа. Обхванати са сухи треви и храсти на площ около 300 дка. Изгоряла е смесена гора, върхово, на площ около 10 дка. Днес на място ще бъдат изпратени 40 горски служители и противопожарна техника.

Военнослужещи и хеликоптер помагат в гасенето на големия горски пожар в Карловско

Две необитаеми къщи и три плевни са изгорели при пожар в с. Гърбино, община Кюстендил. Седем къщи са спасени от пламъците. Сигналът е получен вчера в 14.45 часа. Общата площ на пожара е 150 дка сухи треви и храсти, 300 дка широколистна гора низово, 200 дка лесонепригодни площи.

Две огнища горят край с. Розино, община Карлово. Пожарът в западното огнище е ограничен. Продължава да гори източното огнище. Създадена е организация днес в пожарогасенето да се включи "61 Стрямска бригада" с 30 военни. На място ще бъде хеликоптерът на Министерството на отбраната за продължаване на гасителните действия.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

А натовските партнери помагат ли в гасенето или да чакаме да изгори, та да пратят експерти?!ПП. Преди недоразумението Плевнелиев да си отвори плю-валника, Русия пращаше самолети да помагат в гасенето.

4

бедствие

преди 1 година

много пожари, а президента не вдига самолета и изгони пожарникаря.

3

Анонимен

преди 1 година

ако имаме кадърно правителство да коменсира пострадалите от пожарите, че в бг имат навика само да се обесняват и в крайна сметка да ги оставят на улицата сами да се оправят