Снимка: БГНЕС

Не са констатирани предпоставки за възникване на пожар от съоръженията на ЧЕЗ в кюстендилското село Долно село. Това съобщиха от електроразпределителното дружество.

Специалистите им са извършили огледи заедно с органите на МВР.
 
“Посоката на пожара е от гората, където дружеството няма свои съоръжения, към населеното място, а не обратното. Това се потвърждава и от телевизионните кадри, и от разказите на очевидците.  Документирано е и с редица снимки на екипи на дружеството. ЧЕЗ Разпределение извършва регулярна профилактика на цялата електроразпределителна мрежа, както с обходи и техника, така и с дронове, а констатираните забележки се отстраняват незабавно”, поясниха от енергодружеството.

Още по темата
От там допълниха, че в района към този момент не са регистрирани пожари, предизвикани от неизправност на електроразпределителната мрежа.

“Причините за пожарите се установяват и документират от „Пожарна безопасност и защита на населението“, които са единствените компетентни органи да го направят. В хода на проверката на компетентните органи е установено, че няма изключени прекъсвачи и изгорели предпазители по съоръженията на ЧЕЗ Разпределение в региона. Това сочи, че никъде по мрежата не е имало късо съединение вследствие на допир на проводници”, заключават от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase