Служебното правителство прие актуализацията на бюджета. Така ще има и вдигане на пенсиите от 1 октомври.

За пенсиите и здравеопазването беше необходима реформа. На мен не ми се иска да съм на мястото на този служебен кабинет - да прави разходи по досега действащия план за бюджета. Ще трябва да избутаме до края на годината, заяви в "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Хубаво беше, че се направи увеличение на пенсиите. Има доста имотни пенсионери с минимална пенсия - затова тази разлика между минималната пенсия и административния праг на бедност трябва да се покрие от социални добавки, там където няма други доходи. Другите две формули дават по-високи резултати, но те са базирани само на размера на дохода, без значение от коя година. Няма никакъв проблем да бъдат приложени и  другите две формули", обясни Манолов.

Още по темата
И припомни как е изглеждала картината с пенсиите преди 20 години.

"Трудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват. Преди време пенсиите се преизчисляваха 2 пъти годишно. Когато се започна за първи път работата по тази тема, пенсиите да станат отделно от бюджета, трябваше да се актуализират всяка година, но това не се състоя никога. Преди 20 години минималната пенсия беше 17 лв., средната - 30", коментира председателят на КТ "Подкрепа".

Пари за здравеопазване


"Там актуализацията беше направена заради средствата за личните лекари за ваксините и то е по-скоро механично увеличение. Те са принудени да се правят на магьосници и да измислят какви ли не дивотии, за да могат да си финансират дейностите в болницата, само че разказът е друг - източване на средства, това са пълни глупости. Тези хора правят гимнастики. И в момента министърът на здравеопазването е участвал в правенето на този модел", категоричен е синдикалният лидер.

Манолов представи свое предложение за стимулиране на ваксинацията. "Моята организация предложи отпуск заради ваксиниране. Доказа се, че хората имат неразположение след ваксинацията, дайте им един ден отпуск, както при кръводаряване", мотивира се той. 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 месеца

Профсъюзите са създадени от мафията и в полза на мафията.

15

хах

преди 9 месеца

Значи неваксинираните ще работят, а ваксинираните ще почиват безплатно от нашите данъци. Ще им бият експериментални инжекции пак за сметка на данъците... Въобще кой ще плаща накрая? Всички плащаме на група мързеливи хипохондрици да си живее живота. Засега са малцинство и дано да си останат такива.

14

Анонимен

преди 9 месеца

Проста нация, проста държава, а имало изтичане на мозъци. Къде са те да ми кажете, ако обичате?