Снимка: БГНЕС

Заради ковидкризата и ограниченията в съседните страни, тази година повече българи са избрали да почиват по родното Черноморие.

От Водноспасителната служба към БЧК съветват как да направим почивката безопасна.

Голяма част от българите, които са избрали да почиват у нас, са предпочели курортите по Южното Черноморие, докато Северното е предпочетено от румънските и полските туристи.

Още по темата

Директорът на Водноспасителната служба към БЧК Антон Налбантов казва още, че плажовете у нас са около 200, като половината от тях се охраняват.

Няма ограничения, които да забраняват посещаването на неохраняемите, но вниманието на хората трябва да е повишено при къпане и плуване в морето.

Дежурствата на спасителите на охраняемите плажове е от 8.00 до 18.00 часа.

„Когато морето е неспокойно или пък има морски течения тези плажове са рискови, тъй като при възникване на инцидент няма кой да се притече на помощ. Доста от българите предпочетоха това лято да летуват на нашето Черноморие с оглед на сложната обстановка в съседните нам южни съседки най-вече по отношение на коронавируса“, коментира Налбантов пред БНР.

По неофициална информация от началото на летния сезон инцидентите с фатален край са около 10-15.

„С навлизането на месец август започват климатичните промени, започват да духат малко по-силни ветрове, при влизането в морето не е препоръчително да се плува сам, особено навътре в морето, плува се успоредно на брега и в група“, отбеляза още Антон Налбантов.

Коментари Напиши коментар

16

3M

преди 1 месец

Единствено на НЕОХРАНЯЕМИ плажове, далече от татуираните свирчовци се къпя!

15

от вишката

преди 1 месец

Дай да ги питаме тЕа спасители-Ако удавник /но истински не чучоло/ ги хване за косата / а както е известно удавник и за сламка се хваща/ те какво ще правят М ?!Дали на плажа плажуващите няма да гледат сеир ,и дали няма да тръгнат да спасят спасителите, само питам :) !

14

123

преди 1 месец

В ГЪРЦИЯ от много години няма удавени хора хем техните плажове са безкрайни ,безплатни чадъри и шезлонги ,много риба в моретата и изключително ЧИСТО ВОДА ..Прекрасни хотели изключително добра кухня и много любезни и усмихнати хора...С ЕДНА ДУМА .....ГЪРЦИЯ