Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

Още по темата

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия".

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, наш зрител ни изпраща клип и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Проверяваме на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", казва Александър Занин, който е дошъл от Русия, пред bTV.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.

 

Коментари Напиши коментар

254

Фастер

преди 1 месец

Пълни лъжи!Преди 2 дена се прибрах от Поморие след 9 дневна почивка!Нищо подобно ,повечето хора ходят на плаж за по 4;5 часа и се прибират преди 10,30 сутринта!Оборотя ня морето се прави основно от Българи,чужденците си стоят по стаите и никъде не излизат ,освен няколко часа на плажа!Това за бой за чадъри и места на плажа е ПЪЛНА ЛЪЖА!Престанете да пишете ГЛУПОСТИ!Единствения проблем е паркирането на автомобил ,нищо друго!След 10.30 сутринта на разстояние 4-5 и повече метра от тебе ,няма хора!

253

Хаххаа

преди 1 месец

То докато не се изсере някое куче от ляво, а други да се бият от дясно. Не може да разбереш, че си в България.

252

Анонимен

преди 1 месец

Има и друг, много голям проблем по Южното Черноморие: липсата на места за паркиране! Строят се в Несебър например, нови красиви блокчета,семейни хотели и т.н., но не са предвидени гаражи, нито за закупилите апартаменти в тях, нито за почиващите по 1-2седмици.